A cukkinit megmossuk, karikákra vágjuk. ( Ha öreg a cukkini, kimagozzuk.) Sóval meghintjük, állni hagyjuk.
A megtisztított és finomra vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, majd sóval, fehérborssal megfűszerezzük. Ha a gomba a felére összeesett, levesszük a tázhelyről, és félretesszük.
A cukkinit kifacsarjuk, egy rétegben a kivajazott-zsemlemorzsázott tepsibe vagy jénaiba terítjük, majd a megpirított gombát ráhalmozzuk, snidliggel meghintjük, a reszelt sajt egyik felét rászórjuk, majd következik még egy rétegben a maradék cukkini.
A tejfölt, a tojássárgával simára keverjük, és a cukkinire terítjük, majd a maradék sajttal és snidlinggel megszórjuk, és a 200 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a tepsis cukkini
Megjegyzés
Ha szereted a gombát, nem kell vele spórolni. Pikánssá teszi, ha egy kis friss vagy akár szárított vargányát is teszel hozzá. A gomba pirítása során fűszerezheted akár egy kis majorannával is. Kísérletezd ki, és ízvilágod szerint fűszerezd! Csajos bulikon bevált recept, és a vőlegényem is megnyalta mind a tíz ujját!!!!
A receptet Puliszgizke küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.