A teriyaki tofuhoz első lépésként a tofuról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, majd 2x2 cm-es kockákra felvágjuk. Olívaolajjal kikent serpenyőben néhány perc alatt készre sütjük, majd kiszedjük a serpenyőből és félrerakjuk.
Elkészítjük a teriyaki szószt: a használt olajon a szójaszószt és az édes fehérbort néhány percig alacsony lángon forraljuk. A vízben elkeverjük a keményítőt és beleöntjük a serpenyőbe. Addig főzzük, míg ragacsos állagot kapunk. Akkor visszatesszük a már megsült tofut, átkevergetjük, elzárjuk a lángot és meghintjük szezámmaggal.
Egy másik serpenyőben pici szezámolajon fedő alatt az ázsiai zöldségmixet megdinszteljük, majd további 2 percig fedő nélkül pároljuk. A kész zöldségre helyezzük a teriyaki tofut és párolt rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.