Az üvegtésztát egy nagy előkészítő edénybe tesszük, és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, hogy ellepje. 10-15 percig áztatjuk, amíg megpuhul. A vizet leöntjük.
Egy kisebb lábost vagy wokot felmelegítünk, majd ebben felmelegítjük a marhahúslevet és lassú tűzön rotyogtatjuk.
Egy kis serpenyőben közepes tűzön pörköljük a szecsuáni borsot, míg illatos lesz. Kivesszük a serpenyőből, és fűszermozsárban összetörjük. Ha nincs fűszermozsár, a fűszert műanyag zacskóba tesszük, és nyújtófával összetörjük vagy fűszerdarálóban ledaráljuk.
Egy wokot nagy lángon felhevítünk, és beleöntjük a mogyoróolajat. Beletesszük a gyömbért, a fokhagymát és a chilipaprikát valamint egy evőkanál szecsuáni borsot, és keverés mellett néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és a chillisbab szószt, és folytatjuk a pirítást. Ahogy a hús barnulni kezd, ráöntjük a rizsbort. Amikor a hús megbarnult, ráöntjük a tofut és finoman összekeverjük. A "pörköltet" szójaszósszal, rizsecettel, szezámolajjal, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük.
A forró marhahúslevet a sertés–tofu keverékre öntjük, és felforraljuk. Egy kisebb edényben összekeverjük a keményítőt és a vizet, és a raguhoz keverjük, hogy az sűrűbb legyen. Ezt követően hozzákeverjük a hagymakarikákat és levesszük az edényt a tűzről. A ragut a tésztára borítva szolgáljuk fel, és meghintjük a maradék borssal.
A fenti recept a „Ching – A lenyűgöző Ázsia” című sorozatából származik, amely pénteken és vasárnap esténként látható a Food Network tévécsatornán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.