Az édesburgonyát feldaraboljuk és párolóbetétben főzzük kb. 20 percig. (A főzési idő a darabok nagyságától függ.) Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e, majd lecsepegtetjük és keverőtálban pépesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a keményítőt, a lisztet, a sütőport, a sót, valamint a cukrot, és simára keverjük.
Az így kapott lágy masszából lisztezett kézzel kis gombócokat formázunk és egymás mellé tálcára vagy alufóliára helyezzük őket. Vigyázat, könnyen összeragadnak!
Wokban vagy fritőzben felhevítjük az olajat 150 fokosra. Egyenként beleengedjük golyókat, és rövid idő alatt aranysárgára sütjük. Közben óvatosan mozgatjuk őket, hogy egyenletesen süljenek. Végül habszedőkanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőn hagyjuk teljesen lecsepegni. Melegen tálaljuk.
Megjegyzés
Thaiföldön ez az egyik legkedveltebb desszert és street food. Akkor jó, ha kívül roppanós, belül levegősen puha és omlós. Önmagában is pazar, de megszórhatod porcukorral vagy csorgathatsz rá édes szirupot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.