A mézet serpenyőben megkaramellizáljuk, hozzádobunk egy marék aprított diót, összepirítjuk kicsit, majd hozzáadunk 1 dl kadarkát, és lassú tűzön megfőzzük benne a diót. Ha elpárolgott a bor még fél decit hozzáadunk, és egy kis vizet is, hogy ne legyen túl sűrű, majd 8-10 percig főzzük. Ha elpárolgott belőle az alkohol, lefedjük.
Közben meghámozzuk és felkockázzuk az édesburgonyát, és a serpenyőbe dobjuk. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadajuk a körtét, és fahéjjal és a szerecsendióval fűszerezzük. Összekeverjük, és hagyjuk egy kicsit pirulni. Ha elfőtte a levét, dióolajjal leöntve tálalhatjuk.
Megjegyzés
Czanik Balázs receptje, legújabb szakácskönyvéből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.