Az édesburgonyát megtisztítjuk, majd elosztjuk egy tepsiben és a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 30 perc múlva átforgatjuk, és további 30 perc alatt puhára sütjük. Ezután kivesszük a sütőből.
A kissé kihűlt burgonyákat félbevágjuk, majd a héjból kikanalazott belsejüket egy nagy tálba tesszük, és szükség esetén villával összetörjük. Ezután alaposan összekeverjük 2 ek felkockázott vajjal, a szerecsendióval, a paprikával, a sóval és a borssal. Végül beledolgozzuk a tejfölt.
A masszát egy tepsibe vagy egy tűzálló tálba simítjuk, és elosztjuk rajta a maradék vajkockákat. A 200 fokos sütőben átforrósítjuk kb. 5 perc alatt, majd rövid ideig grillezzük, amíg a teteje enyhén barnulni kezd.
Megjegyzés
Kínáld köretnek, elsősorban pulyka- és sertéshúsból készült ételekhez!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.