A palacsinta elkészítéséhez a tojásokat összekeverjük a porcukorral, a sóval és az olvasztott vajjal. Ezután hozzákeverjük a kakaóval összekevert lisztet, majd apránként annyi szénsavas ásványvizet, hogy sima állagú, de ne túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Ezután teflon palacsintasütőben a szokásos módon egyesével kisütjük a palacsintákat, majd hűlni hagyjuk.
A tiramisukrémhez a tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral, majd a gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett jó habosra, sűrűre keverjük. Ezután teljesen kihűtjük.
A mascarponét robotgéppel simára keverjük a vaníliás cukorral és a teljesen kihűlt cukros-tojásos keverékkel. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként a mascarponés krémhez keverjük.
A kávét a szokott módon megfőzzünk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Belekeverjük a cukrot (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá).
A palacsintákat megtöltjük a tiramisukrémmel, és mindegyik közepére ráteszünk 2 darab, előzőleg a langyos kávéba mártott babapiskótát, majd meglocsoljuk egy kevés mandulalikőrrel. Ráhajtjuk a szabadon maradt tésztarészeket, majd óvatosan tálcára helyezzük.
Az elkészült palacsintákat tálalás előtt megszórjuk cukrozott kakaóporral.
Megjegyzés
8-10 db tiramisu palacsintához elegendő a megadott mennyiség.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.