A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és evőkanállal kis halmokat adagolunk belőle az előzőleg megmelegített tejbe. (Ügyeljünk rá, hogy a tej ne forrjon fel!) A habokat oldalanként néhány pillanatig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.
A tejhez hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliarúd kikapart magjait és a rudat is, majd felforrósítjuk, de nem forraljuk! Azután a tűzről lehúzzuk. A vaníliarudat eltávolítjuk belőle, és leszűrjük.
A tojássárgájás masszából néhány evőkanálnyit csorgatunk a tejes keverékhez, és alaposan elkeverjük, majd megismételjük a műveletet még egyszer-kétszer. Aztán visszatesszük a tűzre, és beleforgatjuk a maradék tojássárgájás masszát. Kis lángon, állandó kevergetés mellett melegítjük néhány percig, amíg kissé besűrűsödik.
Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni, majd ízesítjük a tojáslikőrrel. A habgaluskát a tetejére halmozzuk, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.