A tojássárgákat a tejjel, az édesítőszer felével, a vaníliával, és a keményítővel alaposan elkeverjük. Vízgőz felett egy fémtálban, folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom- és narancshéjat. Ha már sűrű, levesszük a gőzről.
Hagyjuk kihűlni, majd kikeverjük a vajjal. A kész vaníliasodót tálkákba töltjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk robotgép segítségével a maradék édesítőszerrel.
Két evőkanál segítségével, egy tányérra galuskákat szaggatunk a kemény tojáshabból, és mikrohullámú sütőben, 900 watton, kb. 20-25 másodperc alatt megfőzzük.
A kiszaggatott, megfőtt galuskákat a vaníliasodó tetejére halmozzuk, majd tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÍTI BUDAY PÉTER SÉF A MADÁRTEJET
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.