Elkészítés: A gerslit vagy bulgurt kétszeres mennyiségű vízben, sóval megfőzzük.
A hagymát finomra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük. Ekkor hozzátesszük a darált húst, ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal, zöldségkeverékkel, és erős tűzön lepirítjuk. Hozzáöntjük a bort, majd addig pároljuk, míg az összes folyadék elpárolog alóla.
A cukkiniket meghámozzuk és kb. 5 cm széles szelekre vágjuk. A belsejét kivájjuk, és kissé besózzuk. Egy tepsit kikenünk kevés zsiradékkal, és beletesszük a cukkinikarikákat.
A lepirított húst, a gerslit/bulgurt összekeverjük a tojásokkal, majd ezzel a töltelékkel megtöltjük a cukkiniket, és egy kevés folyadékot öntünk a tepsi aljába. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a cukkini megpuhul (kb. 45 perc).
Addig elkészítjük a mártást. A vajat felhevítjük, majd a liszttel együtt tovább hevítjük, és felöntjük a tejjel. Ízesítjük a fűszerekkel és kiforraljuk. A tejfölt hozzátéve tovább rottyantunk egyet rajta, és a végén ízlés szerint ízesítjük a cukorral és ecettel.
A megsült töltött cukkinit a mártással tálaljuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.