Elkészítés: A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A tojásokból hármat megfőzünk, kockákra vágjuk.
A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, fűszerezzük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott főtt tojást. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlékkel és 1 nyers tojással.
A tölteléket a dagadóba töltjük, hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst tepsibe tesszük, megkenjük hideg zsírral. Mellétesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.
A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és addig sütjük, míg a hús szép pirosra sül.
Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni. Zöldséges rizst készítettem hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.