Elkészítés: A káposztát forró vízbe áztatom, míg a többit előkészítem. A töltelékhez 1 bögre rizst a darált hússal, sóval, borssal és pirospaprikával összegyúrom. Beletöltöm a levélbe (vastag ereket kivágom), kisebbek legyenek, ha nagy a levél, akkor kettőbe vágom, kb. egy maréknyi tölteléket teszek 1 levélbe. Feltekerem, a végét bedugom.
A nagy fej vöröshagymát megdinsztelek olajon. Leveszem a tűzről, és rakok bele a kinyomott káposztából egy sort, majd a gombócokat, a füstölt húst darabokra vágva, vékonyan megszórom fél kanál liszttel és csipetnyi pirospaprikával. A következő sorba káposzta, gombóc, hús, liszt, pirospaprika kerül, majd a tetejére káposzta, liszt, paprika és 1 evőkanál cukor. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, először felforralom, majd kis lángon 2-3 óra hosszat főzöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.