Előkészítés: A zöldborsót kifejtjük, a karalábékat meghámozzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A sonkát és a füstölt sajtot apróra felkockázzuk.
Elkészítés: A karalábékat enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük (25-30 perc), majd kiemeljük a léből, lecsepegtetjük, kissé hűlni hagyjuk. Kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk. Miközben a karalábé fő, megfonnyasztjuk a vajban/margarinban az újhagymát, rádobjuk a zöldborsót, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, aztán hozzáadjuk a sonkát, a sajtot és a petrezselymet. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat). Nagyobb sütőedényt kikenünk olajjal (ebben fogjuk tálalni). A tojásokat simára keverjük a liszttel, a tejjel, a tejszínnel, ízlés szerint sóval, borssal és 1 csipet (frissen) reszelt szerecsendióval. A karalábékból kivájt „hulladékot” felaprózzuk, és a tojásos keverékkel együtt a sonkás zöldborsóhoz adjuk. A kivájt karalábékat a sütőedénybe ültetjük, üregükbe púpozzuk a tölteléket (a maradékot a tálba simítjuk), visszatesszük a tetejükre a kalapkájukat, megkenjük a maradék olajjal, végül megszórjuk a reszelt sajttal, és 25-30 percig sütjük. Burgonyapüré, petrezselymes rizs illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.