A tésztához felforraljuk a vizet a vajjal és egy csipet sóval, hozzákeverjük a lisztet, és addig keverjük a tűz fölött, míg elválik az edény falától és sercegő hangot ad. Lehúzzuk a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat.
Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe dió nagyságú gömböket nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
A rebarbarakompóthoz megtisztítjuk és 1,5 centis darabokra vágjuk a rebarbarát. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a borral, elkeverjük, beletesszük a rebarbarát, és kb. 5 percig főzzük, lehúzzuk, majd hagyjuk a lében kihűlni. Az epret felszeleteljük.
A túrókrémhez a túrót simára keverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Habbá verjük a tejszínt. A zselatint a rebarbara főzőlevéből egy kevéssel elkeverjük, felforraljuk, majd a felvert tejszínhez keverjük, majd a túrókrémbe forgatjuk, hűtőbe tesszük.
A fánkokat félbevágjuk, először túrókrémmel töltjük, kirakjuk eperszeletekkel, majd a leszűrt, lecsöpögtetett rebarbarafalatokat elrendezzük a tetején. Rátesszük a fánksapkákat, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.
A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a <a >Mesterkurzus blogban</a> találsz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.