Elkészítés: Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, majd apránként keverjük hozzá a túrót. A lisztet és a sütőport szintén kis adagokban adjuk hozzá. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd végül óvatosan keverjük bele a tésztába, amit ízesítsünk diólikőrrel.
A tésztát öntsük bele a szilikonos kuglóf formába és simítsuk el benne. Előmelegített sütőben 160 fokon 60 percig süssük. Ahogy a megsült kuglóf kihűlt, vegyük ki a szilikonos formából.
Gőz felett olvasszuk fel vajjal az étcsokoládét, és csurgassuk rá a kuglóf tetejére, amit ízlés szerint meghintünk durvára tört mogyoróval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.