Elkészítés: Az apróra darált kekszet és mandulát összekeverjük az olvasztott vajjal, és jól benyomkodva elterítjük egy kapcsos 24 cm átmérőjű tortaforma aljára, amelybe előzőleg sütőpapírt vágtunk. 5 percre sütőbe dugjuk picit pirulni.
Ha ez megvan, összeállítjuk a túrókrémet: mindent alaposan összekeverünk, majd ráöntjük az elősütött tortalapra, és tovább sütjük 45-50 percet 180 fokos sütőben. Akkor jó, ha a teteje még picit nedves, de a forma szélétől már kicsit elvált és megpirult.
Amíg sül a torta, elkészítjük a rebarbarakrémet. A rebarbarát megmossuk, ujjnyi darabkákra vágjuk, és pár kanál vízzel leöntve, a cukorral megszórva 15 perc alatt pépesre főzzük. Ha kihűlt, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt, felöntjük a felforralt maradék vízzel, és lassú tűzön besűrítjük.
Langyosan ráöntjük a kihűlt tortára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.