Elkészítés: Az apróra darált kekszet és mandulát összekeverjük az olvasztott vajjal, és jól benyomkodva elterítjük egy kapcsos 24 cm átmérőjű tortaforma aljára, amelybe előzőleg sütőpapírt vágtunk. 5 percre sütőbe dugjuk picit pirulni.
Ha ez megvan, összeállítjuk a túrókrémet: mindent alaposan összekeverünk, majd ráöntjük az elősütött tortalapra, és tovább sütjük 45-50 percet 180 fokos sütőben. Akkor jó, ha a teteje még picit nedves, de a forma szélétől már kicsit elvált és megpirult.
Amíg sül a torta, elkészítjük a rebarbarakrémet. A rebarbarát megmossuk, ujjnyi darabkákra vágjuk, és pár kanál vízzel leöntve, a cukorral megszórva 15 perc alatt pépesre főzzük. Ha kihűlt, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt, felöntjük a felforralt maradék vízzel, és lassú tűzön besűrítjük.
Langyosan ráöntjük a kihűlt tortára.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.