A szalonnát kis csíkokra vágjuk. A krumplit és a hagymát megpucoljuk. A krumplit kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A paprikát és a cukkinit megmossuk, karikákra vágjuk. A paradicsomot megtisztítjuk, felnegyedeljük.
Egy nagy serpenyőben kevés zsíron megsütjük a szalonnát, majd megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a krumplit is.
A kolbászt felkarikázzuk, és hozzáadjuk a lecsóhoz, amikor a krumpli már majdnem megpuhult. Tálaláskor szedünk a tányérra a lecsóból, karikázunk rá egy kevés hegyes-erős paprikát, és megszórjuk pirospaprikával.
Megjegyzés
Imádom a lecsót, minden nap meg tudnám enni. Persze azért variálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.