Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk. A felhevített olajon kérgesre elősütjük, majd a húst kivesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott zöldségeket és a paradicsompürét, felengedjük a borral, a húslevessel és a vörösborecettel, majd a húst visszarakjuk, és lassan pároljuk, amíg a hús megpuhul (kb. 1,5-2 óra).
Közben elkészítjük a gombócot: ehhez felkockázzuk a zsemlét vagy a toast kenyeret, a tejet elkeverjük a tojássárgákkal és az egész tojássokkal, a liszttel, sóval és borssal. A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A tojásos tejet a zsemlekockákra öntjük. A vajon megfuttatjuk a hagymát és a petrezselymet, majd ezt is a zsemléhez öntjük, és óvatosan összedolgozzuk.
A masszából gombócokat formázunk, és forró vízben kb. 15-20 perc alatt kifőzzük.
A húst kivesszük a főzőléből, a levet leszűrjük. A visszamaradt lében elkeverjük a tejszínt, a mustárt és a cukrot, majd beforraljuk, és fél dl vízzel elkevert 2 evőkanál keményítővel besűrítjük. A keményítőt fokozatosan adjuk hozzá, és csak annyit tegyünk bele, amíg a kívánt sűrűséget elérjük.
A maradék zöldségeket vékonyra vágjuk, a vajon puhára pároljuk fedő alatt. A húst a zsemlegombóccal és a mártással, valamint a vajon párolt zöldségekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.