A vaníliás meggylekvár elkészítéséhez a meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk. A felét turmixgépben vagy késes aprítóban alaposan összezúzzuk. A vaníliarudakat kettéhasítjuk, és kikaparjuk a közepét.
A gyümölcspépet, az egész meggyeket, a vaníliapépet és a cukrot összekeverjük. Kevergetve felforraljuk, és a forrástól számítva 3 percig főzzük. A lekvárhoz keverjük a likőrt, és tűzforrón azonnal tiszta üvegekbe töltjük és lezárjuk.
Az üvegeket 5 percre fejtetőre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.