A babot szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A hagymát és a fele fokhagymát finomra vágjuk, a babot botmixerrel durvára pépesítjük. Hozzáadjuk a kétféle hagymát és a petrezselymet, majd összedolgozzuk a mustárral, a liszttel, a tojással, az oregánóval és 2 tk fűszerpaprikával. Megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva pihentetjük kb. 30 percig.
Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk, és 1 cm vastag hasábokra vágjuk. Egy nejlonzacskóban jól összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal és a maradék csípős paprikával, majd egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral leterített tepsiben. A sütő középső részében sütjük 20-25 percig, és közben egyszer átforgatjuk.
A forró vízzel lemosott lime sárga héját lereszeljük, majd a déligyümölcsöt félbevágjuk és kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük a lime reszelt héjával és 2 ek lime-lével, valamint az összezúzott maradék fokhagymával, majd sóval, borssal ízesítjük. A paprikát lecsepegtetjük és durvára daraboljuk, a megtisztított lila hagymát vékonyan felkarikázzuk.
A babpüréből 4 lapos pogácsát formázunk és a serpenyőben felforrósított olajon mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. Végül a zsemléket félbevágjuk és rétegesen megtöltjük a megmosott, leszárított salátalevéllel, a babpogácsával, a paprikával, a hagymakarikával és a joghurtos öntettel. A hasábburgonyával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.