A tejet felmelegítjük, majd a cukorral elkeverve felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba kimérjük, és hozzáadjuk a joghurtot, egy pici sót, a tojást és az olajat, azután a felfutott élesztős tejet is, és összegyúrjuk. A ragadós tésztát fél órán át meleg helyen kelesztjük.
A darált húst összekeverjük a nagyon apróra vágott hagymával, a tojással, a mustárral, a ketchuppal és egy kevés zsemlemorzsával. A sót és a borsot csak lassan keverjük hozzá, nehogy összeálljon. Ezután hűtőben 30-45 percig hagyjuk összeérni az ízeket.
Szilikon vagy fém muffinsütő formát kivajazunk, és másfél evőkanál húsmasszát kanalazunk minden formába úgy, hogy lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 percig sütjük.
Ha elkészültünk, a muffinsütő formát újra kivajazzuk, és pici golyókat szaggatunk bele a tésztából, aminek a tetejét a tojássárgájával megkenjük és pici lenmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt barnára sütjük.
Ha minden kihűlt, kettévágjuk a zsemléket. A zsemlék alsó felét majonézzel, a felsőt ketchuppal kenjük. Ízlés szerint salátalevéllel, sajttal, vékonyra vágott paradicsommal, uborkával, hagymával töltjük, majd egy kis fanyárssal átszúrjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.