A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük majd hozzáadjuk a margarint, amelyet eldolgozunk a tésztában. Ezután keverjük hozzá az egy kanál cukorban és kb. 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet. Kb. 5-7 percig dagasztjuk majd egy órát meleg helyen kelesztjük.A töltelékhez a búzadarát a kristálycukorral a zabtejben felfőzzük majd hozzáadjuk a darált mákot, cukrot és a citromhéjat. Csomómentesre keverjük.A tésztát 4 részre (vagy 3) osztjuk, mindegyiket tégalalap alakúra és kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk majd tepsibe helyezzük. Sütés előtt kb. negyed órát pihentetjük még a kalácsokat. 200°C-on 20-30 percig sütjük (alul felül sütés – amíg nem kezd pirulni).A házi zabtejhez szükség van egy turmixgépre (de igazából egy botmixer is megteszi). A zabpelyhet a cukrokkal és kb. 4 dl (2 pohár) vízzel trumixgépbe helyezzük és 1,5-2 perc alatt letumixoljuk majd enyhén lyukacsos anyagon keresztül (pl. tüll) átszűrjük. A sűrű “tejet” felöntjük a maradék vízzel. Fogyasztáselőtt ajánlott alaposan felrázni. A maradék zabot (zabkását) el elehet fogyasztani, mert nagyon finom és egészséges.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.