Először megpirítjuk a mandulát. Egy tepsibe szórjuk, majd sütőbe tesszük és 8 percig pirítjuk. Miután kivettük a tepsit a sütőből, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni a mandulákat (ez azért fontos, mert a még meleg mandula felszabadítja az olajat, és ettől az krémesebb lesz).
A mandulát, az élesztőt és a fokhagymaport a robotgépbe tesszük, és addig aprítjuk, míg a kivánt állagú nem lesz (a mandula parmezánnak nem kell teljesen lágynak lennie, az a jó, ha kicsit megőrzi a textúráját).
Ízesítjük a parmezánt: sóval és borssal fűszerezzük. A mandula parmezánt egy befőttes üvegbe öntjük, és tésztákhoz vagy más olasz stílusú ételekhez használjuk fel egy hónapon belül.
Ha összedobnál valami ínycsiklandó ételt, de nem ismersz jó vegán recepteket, akkor a legjobb helyre tévedtél! Az angol Bosh-fiúk receptjei ugyanis legalább annyira egyszerűek, amennyire nagyszerűek. Könnyen beszerezhető alapanyagokra, és egy aprítóra van csupán szükséged ahhoz, hogy 20 perc alatt elkészítsd ezt a vegán parmezánt, ami tésztákhoz isteni.
(Recept, fotó és videó: BOSH! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán; Bioenergetic Kiadó, 5990 Ft )
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.