A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe morzsoljuk a margarint, majd szétválasztjuk a tojásokat, és hozzáadjuk a tojássárgáját, egy kevés sót, a tejfölt és a megmosott, majd szárazra törölt citrom reszelt héját. Ezután alaposan összedolgozzuk.
Meghintünk liszttel egy tiszta asztalkendőt vagy konyharuhát, és a tésztát lazán belekötjük úgy, hogy maradjon hely a növekedésre. Egy fakanál nyelére felfüggesztve, hideg vízzel telt fazékba tesszük, és addig hagyjuk benne (kb. 1 órát), amíg feljön a víz tetejére.
A deszkát meghintjük kristálycukorral (vagy mákkal), és ráborítjuk a tésztát, majd a tetejét is megszórjuk kristálycukorral. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, csíkokat vágunk belőle, és mindegyiket megcsavarjuk a közepén.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük 5 cm távolságra egymástól, és középmeleg sütőben világos rózsaszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.