Elkészítés: A filéket kiterítjük, gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A töltelékhez a zsemléket tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kevés sóval félig felverjük. Összedolgozzuk a darált húst a fehérjével, a zsemlékkel, a pisztáciával, a vörösáfonyával, a tojássárgájával és a csokor finomra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, keményítővel átkeverjük.
A filéket betöltjük, feltekerjük, és a sonkába göngyöljük, kötözőzsinórral szorosan megkötjük. Fóliába tekerjük, és éjszakára hűtőbe tesszük.
A céklát sós, borsos, babérleveles vízben puhára főzzük, lehúzzuk a héját, felszeleteljük, balzsamecettel ízesítjük.
A csicsókát ledörzsöljük, megfőzzük, majd olívaolajban finoman átpirítjuk, kakukkfűvel ízesítjük.
A tekercset serpenyőben óvatosan körbesütjük, sütőbe tesszük, 180 fokon készre sütjük, pihentetjük, felszeleteljük.
A tányéron elrendezzük a húst, a csicsókát és a céklát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.