A gondosan megtisztított májat falatnyi darabokra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk a borral, és 5–10 percig pácoljuk. A felkockázott szalonnát üvegesre sütjük a felforrósított serpenyőben, hozzáadjuk a finomra vágott hagymákat, majd az egészet aranyszínűre sütjük.
A bepácolt májat kissé megtörölgetjük, majd a szalonnás-hagymás alaphoz adjuk, és megpirítjuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál bort a pácléből, majd a serpenyőbe tesszük a babérlevelet és a durvára tört borsot. Megsózzuk, majd az egészet 10 percig pároljuk. Ha szükséges, kevés borral pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
Az edényt levesszük a tűzről, a babérlevelet eltávolítjuk. A májas keveréket pürésítjük, üvegtálba kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük.
Az áfonyát langyos vízbe áztatjuk, leszűrjük és lecsepegtetjük, és a felét pürésítjük. A májpástétomot kisebb pástétomtálkákba adagoljuk. Ismételten behűtjük, végül a koriander lecsipkedett leveleivel és az áfonyával tálaljuk. Friss kenyér vagy pirítós illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.