Az olajat felforrósítjuk a serpenyőben, és ropogósra sütjük benne a felkockázott szalonnát, majd szűrőlapáttal kiemeljük a sült kockákat. Hozzáadjuk a visszamaradt zsiradékhoz a finomra vágott hagymát, 5 percigpároljuk, majd félretesszük.
Felforrósítjuk a vaj felét, és megpirítjuk rajta a feldarabolt csirkét. Közbenkissé lenyomkodjuk, végül tűzálló tálbaszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a fokhagymát és a megtisztított, felaprított gombát. Megpirítjuk kissé, majdhozzáöntjük a konyakot. Hozzáöntjük a bort, és felforraljuk.
A szalonna- és a hagymakockákat elrendezzük az elősütött csirkedarabokon. Meghintjük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel,hozzáadjuk a babérlevelet, majd meglocsoljuk a boros keverékkel. Lefedjük, majd 180 fokos sütőbetoljuk 90 percre. Összekeverjük a megmaradt vajat és a lisztet, majd a forró raguhozkeverjük. Felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd durvára vágott petrezselyemmelkínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.