A malachús bőrét beirdaljuk, a szalonnát feldaraboljuk, 2 gerezd fokhagymát hosszában felszeletelünk. A sütőtök magját eltávolítjuk, feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A malachúst egy serpenyőbe tesszük, kevés zsírt rakunk alá, és a bőrét is bekenjük zsírral. A vágásokba fokhagymát és szalonnadarabkákat dugunk. Ízesítjük a fűszerekkel, majd mellérakjuk a sütőtököt, a félbevágott hagymát és édesköményt. Letakarjuk fóliával, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kis idő után meglocsoljuk a sörrel. Amikor a sütőtök megsült, kivesszük, a héját levágjuk. A malacot időnként meglocsoljuk a szafttal. Ha a hús már puha, levsszük a fóliát, ismét meglocsoljuk, és szép pirosra grillezzük. Tálaláskor egy szelet húst vágunk bőröstül, és szedünk mellé a sütőtökből, hagymából és édesköményből.
Megjegyzés
A piacon volt akciósan malachús, nem tudtam otthagyni. Ezúttal sörrel sütöttem meg a húst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.