Felfuttatjuk az élesztőt, majd összekverjük a cukorral, a sóval, a tejföllel, és a tojással. A masszába beledolgozzuk a zsírt és a lisztet, majd az egész tésztát 2 órán át letakarva kelesztjük.
Kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd három részre osztjuk. A középső harmadot megkenjük margarinnal, megszórjuk a reszelt sajt negyedével, majd ráhajtjuk a tészta első harmadát, amit megszórunk a reszelt sajt másik negyedével. Erre ráhajtjuk a harmadik harmadot.
Elnyújtjuk a tésztát, majd 20 percig hagyjuk pihenni. Utána megismételjük a kenést és a sajtszórást. Végül kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kizsírozott tepsibe tesszük.
A pogácsák tetejét bevagdossuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a tetejét sajjtal és előmelegített sütőben 175 fokon aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.