A vajon a pórét és a zöldbabot (ha van akkor gombát is) megdinsztelem, a borsikával, a kakukkfűvel (vagy köménnyel) és a sóval meghintem, egy kevés vízzel (kb. 3 cl) felöntöm, nehogy a póré megégjen.
Fedő alatt párolom 10 percig. Ha a bab még nem elég puha, akkor kicsit tovább. Ekkor hozzáadom a felszeletelt paradicsomot és azzal is párolom még pár percig. Nagyon fontos, hogy, mielőtt ráütném a tojásokat, legyen egy kis leve. Ha teszünk bele magokat, azokat is ekkor kell, a tojások előtt.
Beleteszem a nyers tojásokat, mintha tükörtojást készítenék. Megszórom még sóval és metélőhagymával. Lefedem, és mikor a fehérje megkeményedik, de a sárgája még nem, akkor az igazi!
Azonnal fogyasztandó!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.