A medvehagyma kétharmadát csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Forró olajon átforgatjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldség alaplét is, majd végül a zöldborsót.
Botmixerrel pépesítjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután hozzáadjuk a medvehagyma másik felét, a tejszínt, és botmixerrel ismét jól elkeverjük, pépesítjük. 5 perc alatt összefőzzük.
Kiskanálnyi tejszínnel megöntözve és parmezán forgáccsal megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a zöldborsóleves medvehagymával:
Megjegyzés
Gyors és nagyon finom krémleves recept, amit a medvehagyma szezonban mindenképpen érdemes elkészíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.