Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, majd üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldborsó nagy részét - egy keveset meghagyunk a díszítéshez - , majd alaposan megkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
A maradék zöldborsót blansírozzuk. A blansírozó vízzel felöntjük a zöldborsót. (Ha a blansírozó víz nincs 1 liter, öntünk még hozzá vizet.) Hozzáadjuk a szódabikarbónát. Egy botmixerrel krémesre mixeljük, majd leszűrjük.
Friss bazsalikommal, mentával és petrezselyemmel megszórjuk. Ismét összemixeljük, majd még egyet rottyantunk rajta a tűzhelyen.
A blansírozott zöldborsót a tányér aljára halmozzuk, majd ráöntjük a krémlevest, és a tejszínnel, valamint a friss zöldfűszerekkel díszítjük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÍTI GÁSPÁS BEA A MENTÁS ZÖLDBORSÓKRÉMLEVEST:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.