Elkészítés: A nyuszikat feldaraboljuk, mindkettőt legalább négyfelé, hosszában és keresztben is félbe, jó alaposan megmosdatjuk, szárazra törölgetjük, sóval, borssal megszórjuk, majd lisztbe forgatjuk. Az olaj felét egy serpenyőben megmelegítjük (érdemes olyat használni, amit később a sütőbe is be tudunk tenni), és a húsdarabokat alaposan átpirítjuk benne. A megpirult húst papírtörölközőre szedjük, hagyjuk pihenni.
A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, közepes lángon mehet rá a hosszában kettészelt, majd így felkarikázott póréhagyma, a fokhagymaprésen átnyomott fokhagyma és a koriander. Kevergetve pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott répákat, a szeletelt zellerszárat, és a zsályát is belekeverve jó alaposan összeforgatjuk.
A lángot nagyobbra véve hozzáöntjük a bort, és felére beforraljuk a levet. Végül hozzáadjuk a megpihent nyúldarabokat és a többi fűszert, az alaplével felöntjük, letakarjuk az edényt, és előmelegített 170 fokos sütőbe tesszük. Tapasztalatom szerint olyan 1 óra kell, hogy a hús kellően megpuhuljon, ez természetesen függ a bundások életkorától is.
Amikor kivesszük a sütőből, belekeverjük a mustárt, és a tűzhelyen még forraljuk egyet, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és mehetett is az asztalra. Köretként én legszívesebben házi burgonyakrokettet adok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.