Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, favillával megszurkálom, és sütően megsütöm. A többi hozzávalót megtisztítom és felaprítom (én aprítógéppel szoktam, mert lusta vagyok összevágni), a paradicsomokat leforrázom, és a héját lehúzom. Az olajon üvegesre párolom a hagymákat, majd ráöntöm a többi zöldséget, lassú tűzön lefedve fél óráig párolom, majd beleteszem a fűszereket és a fokhagymát. Még kb. 1,5 óráig rotyogtatom, az utolsó negyed órában bele keverem a szalicilt. Közben kimosom az üvegeket, lecsepegtetem. Egy vízzel telt tepsibe állítom őket, és melegíteni kezdem a vizet. Az így előkészített üvegekbe szedem a padlizsánkrémet, és jól lezárom. Egy kosárban, pokrócba rejtve lassan kihűtöm az üvegeket. Kb. 2 nap múlva raktározható - vagy fokhagymás piritóssal tesztelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.