A meghámozott gyömbért karikázzuk fel vékonyan. Forraljuk fel 4 dl tejszínt 4 dkg cukorral és a gyömbérrel. Vegyük le a tűzről, majd áztassuk benne a teafiltereket 6 percig. Szűrjük le, adjuk hozzá az egész tojásokat, a sárgájákat és a megmaradt tejszínt.
Töltsük a tejszínes-teás keveréket 6 db tűzálló tálkába, majd tegyük mindet tepsibe. Öntsünk köré forró vizet, majd tegyük 160 fokos sütőbe 50 percre. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe 1 éjszakára.
Vágjuk a leveles tésztát 2 részre, majd hintsük meg a durvára vágott mogyoróval, és nyomkodjuk is bele kissé. Vágjuk mindkét darabot hosszú csíkokra, majd helyezzük mindet sütőpapírral bélelt tepsibe. Fedjük le egy másik sütőpapírral, helyezzünk rá egy tepsit nehezéknek, és süssük 200 fokos sütőben 15–20 percig. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
Hintsük meg a krémet a megmaradt cukorral, majd karamellizáljuk néhány percig forró grill alatt. Vegyük ki, hagyjuk a karamellt megszilárdulni, majd langyosra hűlve tálaljuk. Kínáljuk mellé a lekvárral megkent tésztarudakat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.