A megtisztított gyömbért finomra vágjuk. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A tejszínt felforraljuk a gyömbérrel, a kikapart vaníliavelővel, a tejjel és a narancshéjdarabbal együtt, majd félrehúzzuk és állni hagyjuk kb. 10 percig.
A sütőt előmelegítjük 120 fokra. A tojássárgájákat és a cukrot robotgép habverőjével habosra keverjük. Szűrőn keresztül beleöntjük a gyömbéres tejet – közben a szűrőn maradt pépet jól kinyomkodjuk –, majd simára keverjük, és négy, kb. 12 cm átmérőjű lapos tálkába merjük.
A tálkákat tepsibe tesszük, és annyi forró vizet öntünk köréjük, hogy a magasságuk kétharmadáig érjen. Az előmelegített sütő legalsó sínjére tolva pároljuk kb. 40 percig. A krém megszilárdulása után a vízből kivett a formákat hűlni hagyjuk, majd folpakkal letakarva a hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
Végül a krémet adagonként egyenletesen megszórjuk a nádcukorral, és karamellizálópisztollyal ráégetjük. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.