A tarhonyához hozzáadjuk az olajat, majd állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Ezután felöntjük a vízzel, hozzákeverjük a sót, majd lefedve addig főzzük, míg teljesen magába szívja a vizet és megpuhul.
A debrecenit vékonyan felkarikázzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, hozzányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a kolbászt, majd pár percig pirítjuk. Ezután ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk az ételízesítőt, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, és alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, és pár percig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.
Amikor a tarhonya elkészült, hozzákeverjük a szaftos kolbászt, majd tálalásig melegen tartjuk. Ízlés szerint salátával, savanyúsággal vagy csemege uborkával kínáljuk.
Én pl. a tarhonyát a legalacsonyabb fokozaton a mikróba főzöm készre, de betehetjük a sütőbe vagy a tűzhely legkisebb lángján is készülhet.
Rohanós napokon pikk-pakk az asztalra varázsolhatjuk ezt az egyszerű és finom ételt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.