A spárgát megmossuk, meghámozzuk. A fejét levágjuk, a többi részét felszeleteljük 2-3 cm-es darabokra.
A leveskockát feloldjuk 1 liter forrásban lévő vízben. A spárgafejeket megszórjuk egy kevés sóval és a cukorral. A forró levesbe tesszük őket, és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Azután szűrőkanállal tálba szedjük, és félretesszük.
A hagymát felaprítjuk, és egy serpenyőben üvegesre pároljuk a vajon. Beledobjuk a spárgadarabokat, és kevergetve pár percig dinszteljük. Végül megszórjuk a liszttel, és kissé lepirítjuk.
A húsleveshez öntjük a tejet és a tejszínt, hozzáadjuk a lepirított spárgát, némi sóval és a fehér borssal ízesítjük, majd közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, és felforraljuk.
Tálaláskor a levesestányérba tesszük a félretett spárgafejeket, és rámerjük a forró levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.