A kókusztekercs elkészítéséhez keverőtálban összegyúrjuk a darált háztartási kekszet, a kakaóport, a rumot, a porcukrot és a tejet, majd két részre osztjuk.
Ezután egy másik tálban a krémet készítjük el, amelyhez habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
Sütőpapíron vagy szilikonlapon 3-5 mm vastagra nyújtjuk a két tésztamasszát. Mindkettőt megkenjük a krémmel, és a papír segítségével szorosan feltekerjük.
A tekercseket meghempergetjük a kókuszreszelékben, majd néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálaláskor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Megjegyzés
Először száraznak tűnik a tészta, de pontosan annyi tej kell hozzá, mint a megadott mennyiség. Ne öntsünk hozzá többet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.