A lecsós patiszonpörkölt elkészítéshez a hagymát, a paprikát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. A patiszont meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk.
A zsír felmelegítjük, beleszórjuk a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, tovább pároljuk, majd mehet bele a paradicsom is. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük. Felöntjük 3 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk és visszatesszük a tűzhelyre főni.
Amikor a lecsós pörköltalap már majdnem kész, hozzáadjuk a patiszonkockákat és tovább főzzük.
Amíg a tök megpuhul, elkészítjük a nokedlit. A tojást felverjük a sóval, beleszórjuk a lisztet és annyi vízzel elkeverjük, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, langyos vízzel leöblítjük és pár csepp olajjal elkeverjük, hogy ne ragadjon össze.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.