A megtisztított oldalast felvágjuk 10 cm széles darabokra, majd sózzuk, borsozzuk azokat. A zsírt megmelegítjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet a meghámozott vörös- és 4 gerezd fokhagymával együtt.
Ezután beletesszük az oldalasdarabokat, aztán 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre. Azután a sütő hőfokszabályzóját 110 fokra állítjuk, és főzzük-pároljuk a húst további 15 percig.
A tésztát kifőzzük forrásban lévő sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük, majd félreteszünk 50 ml felfogott főzővizet.
Felforrósítjuk a vajat, és fél percig pirítjuk rajta a megmaradt, megtisztított, átnyomott fokhagymát.
Hozzáadjuk a tésztát, a felfogott főzővizet, valamint a finomra vágott petrezselymet, majd kevergetve további fél percig pirítjuk. Végül a citrom kifacsart levével ízesítjük.
Megjegyzés
Ha ropogósan szereted a húst, tálalás előtt pirítsd meg egy kevés zsíron.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.