Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Áfonyás-vaníliakrémes kosárka recept
recept
Mester

Áfonyás-vaníliakrémes kosárka

60 perc
0 adag
Átlagos
2017. 07. 25.

Elkészítés

  1. A kigöngyölt tésztából 6 cm átmérőjű süteményszaggatóval kivágunk 24 db kerek lapot, és egy 5 cm-es kiszúróval kivágjuk 18 db-nak a közepét. A 6 teljes korongot villával megszurkáljuk, és megkenjük 1 db szétválasztott tojás elkevert fehérjével. Mindre egy-egy tésztagyűrűt helyezünk, ezeket is megkenjük, majd a maradék tésztagyűrűk egymásra helyezésével ugyanígy folytatjuk a kosárkák építését. A legfelső gyűrűket finoman lenyomkodjuk, és megkenjük a kevés vízzel elkevert tojássárgájával. Végül a kosárkákat kikent tepsibe ültetjük, és 220 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, 10-12 perc alatt.
  2. Közben a krémhez 2 dl tejet felforralunk a hosszában felhasított vaníliarúddal és 3 dkg cukorral együtt. A maradék 2 tojást is szétválasztjuk, és a sárgájukat kikeverjük a maradék tejjel, valamint a keményítővel. A tojásfehérjékből 1 csipet só és a maradék cukor hozzáadásával kemény habot verünk.
  3. A vaníliarudat kiemeljük az edényből. A tojássárgáját óvatosan a tejbe keverjük, és egyet forralunk rajta. Azonnal beleforgatjuk a habot, majd egyenletesen megszórjuk a porcukorral, hogy ne bőrösödjön.
  4. Az áfonyát megmossuk és lecsepegtetjük. Végül a kosárkákat megtöltjük a kissé kihűlt krémmel, és megrakjuk a gyümölccsel. Zöldfűszer-levélkékkel díszítve kínáljuk.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Leveles tésztába göngyölt virsli
Recept
Egyszerű

Leveles tésztába göngyölt virsli

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Expressz túrós batyuk muffinsütőben sütve
Recept
Egyszerű

Expressz túrós batyuk muffinsütőben sütve

30 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
 Csilla szerző profilképe

Csilla

Csokoládés croissant
Recept
Mester

Csokoládés croissant

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Fokhagymás kenyér leveles tésztából
Recept
Egyszerű

Fokhagymás kenyér leveles tésztából

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás batyu leveles tésztából
Recept
Egyszerű

Almás batyu leveles tésztából

50 perc
|
3 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Őszibarackos-áfonyás cobbler
Recept
Rafinált

Őszibarackos-áfonyás cobbler

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Áfonyás citromos muffin
Recept
Egyszerű

Áfonyás citromos muffin

40 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Túrótorta áfonyával
Recept
Egyszerű

Túrótorta áfonyával

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtkrémes roló
Recept
Rafinált

Sajtkrémes roló

50 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Hasonló receptek

Vaníliakrémes sütemény recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémes sütemény

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.