A megtisztított húst apró kockára vágjuk a vöröshagymával együtt. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a húst is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük a húsleves alaplével (erőlevessel).
Amikor a hús félig megpuhult (kb. 30 perc), akkor a leveshez adjuk a kockára vágott burgonyákat.
Amikor a hús és a burgonya is teljesen megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk: az olajon megpirítjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, kevés vízzel felengedjük. Ezután a tejföllel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest.
Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük.Tálaláskor a kockákra vágott főtt tojásra merjük az ízletes levest.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.