Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, szárazra törölt, majd kockára vágott csirkemellet és a feldarabolt sonkát. Ha kifehéredett a hús, felengedjük vízzel.
Belerakjuk a levesbe a felkarikázott sárgarépát, a felkockázott krumplit és zellert, majd a borsót is. A levest tárkonnyal, sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, és beledobjuk a leveskockát is.
Közepes lángon főzzük. Mikor már minden megpuhult, felöntjük a tejszínnel és utánaízesítjük, ha kell. További 1-2 percig főzzük, majd forrón tálaljuk. Friss kenyeret kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés
Különleges leves, amit az ünnepekre is elkészíthetünk, vagy felhasználhatjuk hozzá a maradék húsvéti sonkát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.