Előkészítjük az almát, megmossuk és kis kockákra vágjuk. A ghít - vagy vajat - felmelegítjük, és beleszórjuk az ánizst, megpirítjuk, majd hozzámorzsoljuk a chilit és a kurkumát, és egy picit együtt pirítjuk.
Beletesszük az almát, és pároljuk 4-5 percig, majd hozzáöntjük a vizet, és fedő alatt tovább pároljuk, amíg szét nem fő.
Végül beletesszük a cukrot, és takarék lángon tovűbb főzzük addig, amíg megfelelő - lekvár - sűrűségű nem lesz.
Megjegyzés
A csatnik (chutney) ízek és színek a tányérodon:) Olyan egyszerre csípős és édes csemegék, melyek segítik az emésztést, jó étvágyat csinálnak és szép, színes látványukkal örömet okoznak a szemnek. Továbbá kiemelik az ételek ízét is. Vannak nyers és főtt csatnik is. Egy csatni annyira csípős, hogy nem lehet megenni és annyira édes, hogy nem lehet otthagyni:) Mindig csak egy kanálnyit tegyél az ételek mellé. Bármilyen étel mellé illik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.