A megmosott, lecsepegtetett szilvát kimagozzuk. A szőlőt megmossuk, a szemeket lecsipkedjük és félbevágjuk, szükség esetén a magokat hegyes kiskéssel kipiszkáljuk. A megmosott csilipaprikát kicsumázzuk és finomra vágjuk. A mazsolát leöblítjük és lecsepegtetjük.
Valamennyi előkészített hozzávalót egy nagy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a barna cukrot, a mustármagot és a fahéjrudat, majd felöntjük a vörösborral, és közepes tűzön, időnként átkeverve főzzük legalább 1 óra hosszat. Végül sóval ízesítjük, és a fahéjrudat kiemeljük.
A sterilizált 2 dl-es csatos vagy csavaros befőttesüvegeket megtöltjük a forró csatnival, majd a fejükre állítjuk 5 percre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.