Elkészítés: A tésztához a lisztet sütőpapírra szitáljuk. A tejet a sóval és a margarinnal egy lábasban, fedő alatt felfőzzük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről. Beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd a masszát újra felmelegítve besűrítjük, hogy gombóccá álljon össze. Amikor a lábas alján fehér hártyaréteg keletkezik, levesszük a tűzről. Áttesszük a tésztát egy tálba, kihűtjük. A kézimixer dagasztókarját használva a 4 tojást egyenként hozzákeverjük a masszához, majd összedolgozzuk. Az ötödiket csak akkor kell a tésztához adni, ha még folyós.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire 2 evőkanál segítségével a tésztából diónyi gombócokat rakunk egymástól megfelelő távolságra, és egy kis vizet permetezünk rájuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy forró vízzel megtöltött tálat a sütő aljára teszünk, a tepsit a középre helyezett rácsra toljuk, és 15-18 percig sütjük a fánkokat. Ekkor a sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, a rácsot - és vele együtt a tepsit - pedig áttesszük a legalsó fokra. További 8 percig sütjük, majd a rácson kihűtjük, és ollóval vízszintesen félbevágjuk a fánkokat.
A töltelékhez az almakompótot vagy almalekvárt cukorral és fahéjjal ízesítjük. A zselatint egy kevés forrásban lévő vízben feloldjuk, és azonnal belekeverjük a lekvárba. Mihelyt dermedni kezd, megtöltjük vele a fánkok alsó felét. Rátesszük a tetejüket, majd megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.