Elkészítés: Az árpagyöngyöt mossuk meg, csepegtessük le. A vajat hevítsük fel, adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, és 1-2 percig kevergetve futtassuk meg. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet, a rozmaringot, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd öntsük fel a borral és a szójaszósszal. Keverjük alaposan össze, majd félig lefedve addig főzzük, míg a folyadékot teljesen felszívja. Ezután öntsük fel egy merőkanál húslevessel, majd szintén félig lefedve addig főzzük, míg a folyadékot teljesen felszívja. Ezt addig ismételjük, míg az árpagyöngy kellően megpuhul, és jó szottyos lesz, közben többször keverjük meg. Az elkészült rizottót tálalásig tartsuk melegen.
Közben a kelbimbó külső leveleit szedjük le, mossuk meg, alaposan csepegtessük le, vágjuk félbe a nagyobbakat. Az olajat keverjük össze sóval, borssal és a préselt fokhagymával, majd öntsük rá a kelbimbóra, forgassuk össze, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, rendezzük el rajta a kelbimbót, majd a visszamaradt fűszeres olajat öntsük rá. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor szedjük tányérba a rizottót, majd helyezzük rá a sült kelbimbót, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.