Elkészítés:
1. A babot puhára főzzük sóval, csomborral, majd áttörjük, hűlni hagyjuk.
2. A zsíron a szalonnát a hagymával átpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk.
3. Az élesztőt tejben vagy vízben felfuttatjuk.
4. Az áttört babot a liszttel és a hozzávalókkal (tojás, tejföl, élesztő, diónyi zsír, margarin, bors, só) kidolgozzuk.
5. A tésztát kinyújtjuk és levőkanálenjük a pirospaprikás zsírral.
6. Háromszor hajtogatjuk (kb. fél órás pihentetéssel) kenjük.
7. Utolsó hajtogatás után kelesztjük, kiszaggatjuk, tetejét tojással lekenjük és 1 szem főtt babbal díszítjük. Forró sütőben sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.