Elkészítés: A tésztához az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel, majd 5 percre félretesszük. Eközben a cukrot összekeverjük a sóval és a tejjel. A lisztet elektromos keverővel (vagy akár kézzel) összedolgozzuk az élesztővel és a felvert tojással. Hozzáadjuk a cukros-sós tejet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután kis darabonként hozzáadjuk a vajat is. A tésztát ezután letakarjuk, és meleg helyen 2 órán át kelesztjük, míg a duplájára nem nő.
Míg a tészta kel, kissé megpirítjuk a bacont, s ha megpirult, félretesszük hűlni.
Majd miután szépen megkelt, kilisztezett gyúródeszkán 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk, és 10x10 cm-es kockákra vágjuk a tésztát. A kockák közepére halmozunk egy adag bacont, ráhalmozunk egy kis reszelt sajtot, majd a kocka egyik sarkától feltekerjük a tésztát, és kivajazott tepsibe helyezzük őket.
Kevés tojásfehérjével megkenjük a tetejét, hogy szép fényes legyen, s kb. 45 percig közepes lángon szép pirosra sütjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.